Aktiviteter på Hornemansgården

22.06

Sommer i byen: Terje Bratberg om Adel

Klokken 11.00 kommer byhistoriker og kommentator Terje Bratberg kommer til Hornemansgården og gir oss et innblikk i historien om Trondheims adel.

22.06

Sommer i byen: Antikviteter og snurrepiperier

Har du antikviteter, kunst, smykker, sølv, snurrepiperier eller andre samleobjekter liggende som du kunne tenke deg å fått en verdivurdering av? Denne dagen kommer Bjørn Fr. Anderssen fra Anderssen Antikk og Auksjon og gir gratis verdivurdering. Ta med deg objektene dine til Festsalen i Hornemansgården mellom klokken 15.00 -17.00

24.06

Sommer i byen: Terje Bratberg om Akevitt

Klokken 15.00 kommer byhistoriker og kommentator Terje Bratberg kommer til Hornemansgården og forteller oss om akevitt.

24.06

Sommer i byen: Antikviteter og snurrepiperier

Har du antikviteter, kunst, smykker, sølv, snurrepiperier eller andre samleobjekter liggende som du kunne tenke deg å fått en verdivurdering av? Denne dagen kommer Bjørn Fr. Anderssen fra Anderssen Antikk og Auksjon og gir gratis verdivurdering. Ta med deg objektene dine til Festsalen i Hornemansgården mellom klokken 11.00 -13.00

28.06

Sommer i Hornemansgården - Børge Pedersen

Børge Pedersen har siden 70-tallet vært en sentral personlighet i musikkmiljøet i Trondheim. Han har under eget navn 2 album og flere singler på samvittigheten Børge er kjent for sin store formidlingsevne, fra det sarte og nære til det mektige, nesten eksplosive, dette blir en fantastisk opplevelse!

29.06

Glitrende pensjonistliv!

Vi inviterer til et foredrag med sosiolog og familieterapaut Jorun Pareli Berg GLITRENDE PENSJONISTLIV et lynkurs (1 time) i LIVSGLEDE OG MESTRING

02.07

Sommer i Hornemansgården - Terje Tysland

Terje Tysland er kongen av lokalet. En av de virkelig få artistene som appellerer både til ungdom og voksne. Den rufsete og folkekjære rockeren gleder seg stort til å møte sitt publikum igjen og spille sine nye og tidligere hits hos oss i Hornemansgården! .

05.07

Sommer i Hornemansgården - Milenburg Joys Jazz Quintet

Milenburg Joys blåser på glørne til "Hot Jazzen" som oppstod i New Orleans og Chicago på 20-tallet. Hør på Louis Armstrong, Bix Beiderbecke og Jelly Roll Morton de gjorde "Hot" jazz udødelig. Milenburg Joys ønsker å stå på skuldrene til disse kjempene når de igjen gjør musikken aktuell. Med en uortodoks besetning får låtene ny mening. For alle som liker New Orleans Hot Jazz, vokaljazz og tradjazz er Milenburg Joys verd å swinge innom.

09.07

Sommer i Hornemansgården - Jørn Hoel

Jørn Hoels musikk har forført hjerter gjennom mange tiår. Hans musikalske utrykk krysser mange grenser, fra soul og blues via popmusikk til latino stemninger.

12.07

Sommer i Hornemansgården - Olav Stedje

Olav Stedje er en norsk sanger og låtskriver kjent fra en rekke musikkalbuminnspillinger, seks sølvplater og deltakelse i Melodi Grand Prix i 1983, 1985 og 1987.

16.07

Sommer i Hornemansgården - Bjørn Eidsvåg

I juli tar Bjørn Eidsvåg med seg en rikholdig katalog med kjente og kjære låter til Trondheim. De siste årene har Bjørn Eidsvåg spilt teaterforestillingen Etterlyst: Jesus på scener over hele landet, fylt selveste Operaen tre ganger, stått på atskillige festivalscener, gitt ut bok og lagt ut på en nærmest utsolgt Norgesturné sammen med Sigvart Dagsland.

19.07

Sommer i Hornemansgården - Anne og Jovan med Vreeswijk-program

med Anne Fossen (sang) og Jovan Pavlovic (trekkspill)

23.07

Sommer i Hornemansgården -Chand Thorsvik duo

Chand er kanskje først og fremst kjent som Norges første X-faktor vinner. Det mange ikke vet er at finaleshowet som blåste hatten av 13.000 publikummere på Telenor Arena i 2009 var resultatet av en 10 år lang artistkarriere i hjembyen.

06.08

Sommerfest med Charlotte Audestad

Vi i Hornemansgården inviterer også i år til sommerfest i Hornemans Have, for å feire sommeren og Trondheims pensjonister. I Café Horneman får man kjøpt nydelig mat fra grillen og selvfølgelig noe godt i glasset “attåt”. I tillegg til innslag fra scenen og servering av mat og drikke vil det være mulig å treffe en rekke utstillere og noen av våre samarbeidspartnere. Vi har selvfølgelig bestilt strålende sol, men ved dårlig vær flyttes arrangementet inn i Festsalen.

09.08

Sommer i Hornemansgården - Ida Jenshus

!da er en fantastisk liveartist, med snart 1000 konserter i ryggen. Hun har turnert landet rundt på store turneer ved hver albumutgivelse, og er både en kredibel og folkekjær artist som alltid leverer store konsertopplevelser!

13.08

Sommer i Hornemansgården - Are Hembre

”Da jeg var ni år og sang i en begravelse, så jeg hvor mye sang og musikk kan bety for mennesket. Der og da bestemte jeg meg!” - Som ni-åring bestemte Are seg for å bli sanger. Å formidle ord og følelser til ettertanke, å lage gode opplevelser og spre glede. Det er det sang dreier seg om.

14.08

Sommer i Hornemansgården - Trio Trova

Det er duket for en herlig stund med viser, skrøner, historie, politikk og eventyr fra Chile og Sør-Amerika for øvrig. Lytterne inviteres inn i et skattkammer av poesi og toner. Noen av sangene er oversatt til svensk eller norsk, mens andre vil bli fremført på spansk. Hvem vet, kanskje dukker det opp noen viser man kan nynne gjenkjennende til? Trio Trova består av Emmanuel Bernal og Gerardo Diego de La Riva fra Chile og Kristin Collier Valle fra Telemark.