Dagstur til Gjevilvasshytta med Thamshavnbanen 29.08

Gjevilvasshytta er landets eldste bevarte turisthytte som er bygget i solid tømmer, og hytta byr på en unik atmosfære som gir innblikk i hvordan livet artet seg før tiden.

Fredag 29.august

Program for dagen:

Kl. 8.30
Avgang fra avtalt sted i Trondheim. Vi setter kursen mot Orkanger og kjører til toget som skal ta oss med til Løkken Verk. Banen er i dag enstrekning på 22 kilometer, og er verdens eldste vekselsstrømsbane som fortsatt er i drift. Underveis blir det servert kaffe og baguetter .
Når vi ankommer endeholdeplassen ved Industrimuseet på Løkken går vi av.
Her blir det god tid til å se seg om på museet, hvor vi får et bedre innblikk i historien på stedet og bergverksindustrien.

Kl. 11.30
Etter vårt besøk her går vi om bord i bussen og setter kursen mot vakre Gjevilvassdalen i Trollheimen. Turen videre går langs RV 70 og over fjellbygda Nerskogen.

Kl. 13.30
Vi ankommer Gjevilvasshytta hvor vi får servert dagens middag i det gamle, men pent bevarte bygget fra 1819. Etter mat blir det tid til å nyte roen ved hytteveggen eller kanskje gå seg en liten tur på fine turveier i den friske fjellufta.

Kl. 16.00
Vi forlater Trollheimen og starter på turen hjemover. Vi kjører om Oppdal på veien hjem, og underveis gjør vi et lite stopp for en benstrekk og litt kaffe. Beregnet ankomst i Trondheim cirka kl. 19.30.

Pris pr person 1400,-

 

Ta kontakt på telefon 73 84 17 00 eller post@hornemansgarden.no for mer informasjon og påmelding.